Offerte aanvragen

Un grand projet avec un petit coeur

Onlangs werd dit mooie project in Sint-Denijs-Westrem afgewerkt met crepi gevelbepleistering. Hier werd gekozen voor de kleur RAL 9016, korreldikte van 1 mm en isolatie met 20 cm EPS. Dit geeft niet alleen esthetisch een pracht resultaat maar ook functioneel is deze gevelbepleistering van top kwaliteit.

Ir Architect Tim Gheysen koos ervoor om een ronding aan het gebouw te geven en zo werd dit dan ook uitgevoerd. De bouwheer van Petit Coeur in Latem zal hieronder de nieuwe winkel inrichten en ze zijn blij met het resultaat.

Gevelbepleistering wordt vaak crepi genoemd en dat is een erfenis uit het verleden. Maar toch is er een onderscheid tussen crepi en siliconenharspleister. We doen het verschil hieronder uit de doeken.

Gevelbepleistering

Deze vorm van gevelbekleding is populair omdat het:

  • uw woning een mooie transformatie geeft. Door het bepleisteren van de gevel zien uw buitenmuren er modern en tijdloos uit en krijgen ze een stijlvolle uitstraling
  • een betaalbare manier is om uw gevel af te werken of te renoveren
  • waterdicht en dampopen is waardoor het vorstschade kan voorkomen

Onderhoud van crepi en gevelbepleistering

Elke gevel, of dit nu pleister of steen is, wordt vuil. Bij een witte gevel is dit zichtbaarder dan bij een gevelsteen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u die kunt reinigen.

Gevelbepleistering of crepi op basis van kunsthars is redelijk vuilafstotend. U kunt deze bekleding bovendien eenvoudig reinigen. Het is belangrijk dat u dit doet met leidingwater (eventueel met detergent).

Waarom leidingwater?

Gebruikt u regenwater, dan bestaat de kans dat er al algen in het water aanwezig zijn. Zo maakt u het probleem alleen maar erger.

Reinigen op veilige afstand?

U kunt eventueel onder druk en vanop een veilige afstand de gevel reinigen. Dat is de afstand die u neemt wanneer u de wagen schoonmaakt.

Naspoelen is een must

Belangrijk is dat u goed naspoelt wanneer u een product gebruikt. Bij zware algen kunt u de plekken vernevelen, laten intrekken en goed naspoelen.

MaisonFinie raadt u aan om altijd een extra bescherming te voorzien, zeker indien u in een bosrijke omgeving woont.

Uitvoering:

  • Siliconenharspleister
  • RAL 9016
  • 1mm korrel
  • Isolatie: EPS 20 cm
  • Architect: Ir Architect Tim Gheysen