Isolatie

Isoleren - MaisonFinie - Verlijming van de isolatie - Caparol

Waarom isoleren?

 

Energiezuinige huizen beginnen met een goed verpakte behuizing. De isolatielaag zorgt ervoor dat de warmte in je woning niet verloren gaat via het dak, de muren en de vloer. Het is een buffer tussen binnen- en buitenklimaat. In nieuwbouwwoningen stellen EPB-eisen thermische isolatiemaatregelen bij wet. Dat beschrijft onder andere hoeveel je moet isoleren. Er zijn drie manieren om de muur te isoleren: isolatie tegen de binnenmuur, van buitenaf isoleren plaatsen of door de spouwmuur.

Het geveloppervlak is het grootste oppervlak in uw huis. Meer dan 50% van de warmte gaat verloren via niet geïsoleerde muren, ramen en daken. Daarom is na-isolatie van gevels natuurlijk noodzakelijk.

We zijn er ons van bewust dat het niet altijd eenvoudig is om zelf uw weg te vinden in de vele mogelijkheden die er worden aangeboden. MaisonFinie adviseert u graag in de correcte keuze van isolatie.

Waarom langs buiten?

 

Volgens de regels van bouwfysica is het na-isoleren aan de buitenkant de beste oplossing. Een buitenmuur isoleren gebeurt meestal met kunststof (geëxpandeerd polystyreen hardschuim) isolatieplaten. Deze worden tegen de gevel verlijmd.

Nadat de lijm volledig is uitgehard kan de gevel verder afgewerkt worden. Er kan een gevelbekleding gekozen worden. De meest gekozen afwerking is gevelbepleistering. MaisonFinie biedt ook nog andere soorten gevelbekleding aan zoals o.a. steenstrips of meldorfer. De woning krijgt op deze manier een volledig nieuwe uitstraling en zo kan de isolatie ook ineens voorzien worden.

oferte aanvraag gevelwerken - MaisonFinie

Esoleren?

 

Esoleren betekent isoleren langs buiten. Er zijn verschillende voordelen van esoleren. Zo kunt u perfect thuis blijven wonen terwijl de werken worden uitgevoerd. Daarnaast bepaalt u, bij esoleren, zelf de dikte van de isolatie. U kunt maximaal en optimaal isoleren zoals u het zelf verkiest. Een ander groot voordeel van esoleren is het waterdicht systeem. Doordat het systeem volledig is afgesloten gaat dit zowel vochtproblemen als koudebruggen tegen. Natuurlijk betekent Esoleren ook een nieuwe uitstraling voor de gevel. De opties zijn enorm uitgebreid en er is steeds een oplossing die uw voorkeur beantwoord.

Welke delen verliezen de meeste warmte/koude?

Isolatie Premies

1. Isoleren van de buitenmuren

Buitenmuurisolatie -Esoleren - MaisonFinie - isoleren - gevelrenovatie

Isoleren van de buitenmuren – Esoleren

 

Het isoleren van de gevel van buitenaf is een efficiënte isolatietechniek. Het bespaart je kosten en de buitenmuur ziet er als nieuw uit.

Een vorstgevoelige gevel of sterk beschadigde gevel kan een andere reden zijn om de gevel langs de buitenzijde te isoleren. Door de buitenmuur te isoleren en vervolgens een nieuwe, waterdichte afwerking te plaatsen creëert dit een goede oplossing tegen vocht- en andere problemen.

Door de buitenmuur isoleren (esoleren) kunnen hogere energiekosten vermeden worden, dit gedurende de volledige levensduur van de woning. Daarnaast is het belangrijk om met hoogstaande isolatie te werken, zoals bij MaisonFinie het geval is.

Het verlies langs muren, daken en vloeren (koudebruggen) worden bij het isoleren van de buitenmuur ook beperkt. Dit omdat de isolatiepanelen vlak worden bevestigd tegen de gevel en er zo geen hoek verwaarloosd wordt. Deze investering is door de vermindering in energiekosten vrij snel terugverdiend.

2. Isoleren van de binnenmuren

Binnenmuurisolatie - MaisonFinie - isoleren - gevelrenovatie

Muurisolatie van binnenuit plaatsen is relatief zeldzaam. Er wordt voor deze optie gekozen wanneer er geen spouw aanwezig is. Ook kan deze moeilijk bereikbaar zijn of streng vervuild. Er wordt minder voor deze optie gekozen omdat het een delicaat werk is en leidt tot verlies van de interne ruimte. Het is natuurlijk ook onmogelijk om in de woning te blijven terwijl de werken worden uitgevoerd.

Bij het plaatsen wordt er gewerkt met voorzetwanden. Tussen de bestaande muur en de voorzetwand wordt de ruimte opgevuld met isolatie. Voor de voorzetwand wordt een gipsplaat voorzien. Dit zorgt ervoor dat de binnenmuur kan geschilderd of behangen worden. Net zoals de andere soorten isolatie genereert ook deze optie een aangename temperatuur in zomer en winter.

3. Isoleren van de spouw

Spouwisolatie - Ontdek de 3 manieren van isoleren - - MaisonFinie - isoleren - gevelrenovatie

De spouw opvullen wordt vaak gekozen vanwege de prijs. De spouw is de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. U bent afhankelijk van de breedte en de huidige staat van de spouw.

Deze kan enkel geïsoleerd worden als de spouw minstens 5 cm breed is. Wanneer deze smaller, vervuild is of er zit al isolatie in, dan blijft er niet genoeg ruimte vrij om de spouw op te vullen. Vandaar is het na-isoleren van oudere woningen niet altijd mogelijk.

Daarnaast kunnen er koudebruggen of verliespunten ontstaan bij het opvullen van de spouw. Dit wordt veroorzaakt wanneer er schuim, vlokken of korrels isolatie ingespoten worden in de spouw. Deze substantie kan onmogelijk in elk hoekje evenveel aanwezig zijn. Zo kunnen er schimmels en vochtplekken ontstaan op plaatsen zoals boven de ramen. De spouw isoleren is enkel interessant wanneer u de gevel graag wil of moet behouden.

Zowel in de zomer als winter een hoger comfort niveau.

 

Een goede thermische isolatie is de eerste stap voor energiezuinige woningen. Zo gaat er minder warmte verloren via muren, vloeren en daken. De geïsoleerde buitenmuur heeft een hoge thermische inertie. Met andere woorden, als de temperatuur in huis daalt, houden de muren de warmte langer vast. Doordat de buitenmuur geïsoleerd is, is de stralingstemperatuur van de wand hoog.

De comfort temperatuur in huis is daardoor hoog. Het gemiddelde van de stralingstemperatuur van de wand en de temperatuur van de lucht heet de comfort temperatuur. Zo kan isolatie ook uw comfort verhogen. Dit wil zeggen dat er tot 3°C minder nodig is om hetzelfde comfort gevoel te creëren.

Zo bespaart het tijd om de woning op hoge temperaturen te brengen en dit betekent op zijn beurt lagere energiekosten. Sterke isolatie kan u ook helpen in de zomer. Zo kan dit te hoge binnentemperaturen voorkomen. MaisonFinie raadt dan ook aan om het isoleren van de buitenmuren te bekijken. Zeker nu de premies zo verhoogd zijn.

Klimaatdoelstelling 2030

 

Een goede thermische isolatie is ook een noodzakelijke voorwaarde voor het milieu: hoe minder warmte je nodig hebt om te verwarmen, hoe minder kooldioxide het huis produceert. Weet wel dat wanneer er geïsoleerd wordt, er ook moet geventileerd worden. Vraag raad bij MaisonFinie indien nodig.

De klimaatcrisis blijft de grootste uitdaging van onze tijd. In het klimaatdoelstellingsplan 2030 heeft de Commissie voorgesteld de EU-uitstoot van broeikasgassen sterker te verlagen dan gepland. De doelstelling is dan ook om de uitstoot van broeikasgassen uiterlijk in 2030 terug te brengen tot minstens 55% onder het niveau van 1990. In het Kyoto-protocol (2013-2020) was dit streefdoel maar tot 40%. Om dit doel in 2030 te bereiken zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen.

Met een goede en efficiënte gevelisolatie kunt u veel energie besparen. Dit kan zowel de uitstoot van kooldioxide als de luchtverontreiniging verminderen. Zo draagt ​​u bij aan het verbeteren van het milieu en verlaagt u eveneens uw elektriciteitsrekening. Kortom, het is een win-win situatie.

Waarom MaisonFinie?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in en gepassioneerd door kwalitatief hoogstaande gevelbekleding, al dan niet geïsoleerd. Dit kan voor zowel nieuwbouw als renovatie. Buitenmuur isolatie is technisch de beste manier van isoleren. Zo voorkom je problemen zoals vocht, koudebruggen en schimmels. We zijn er ons van bewust dat het assortiment isolatiematerialen groot is. MaisonFinie adviseert u graag bij uw project.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om onze klanten te ondersteunen bij het esthetische aspect. Daarnaast ook te informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding. Daarom worden onze adviseurs regelmatig bijgeschoold op technisch en regelgevend gebied. U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad