Offerte aanvragen

Isoleren

Isoleren - MaisonFinie - Verlijming van de isolatie - Caparol

Waarom zou u uw huis isoleren?

De basis van energiezuinige huizen is een goed verpakte behuizing. Na het isoleren zorgt de isolatielaag ervoor dat de warmte in uw woning niet verloren gaat via het dak, de muren en de vloer. De isolatielaag vormt een buffer tussen het binnen- en buitenklimaat.

In nieuwbouwwoningen zijn EPB-eisen als thermische isolatiemaatregelen wettelijk verplicht. Die beschrijven onder meer hoeveel je moet isoleren.

Er zijn drie manieren om de muur te isoleren:

 • isolatie tegen de binnenmuur
 • isolatie plaatsen van buitenaf
 • of isoleren door de spouwmuur

Het geveloppervlak is het grootste oppervlak in uw huis. Meer dan 50% van de warmte gaat verloren via niet geïsoleerde muren, ramen en daken. Daarom is na-isolatie van gevels noodzakelijk.

We zijn er ons van bewust dat het niet altijd eenvoudig is om zelf uw weg te vinden in de vele mogelijkheden die u krijgt aangeboden. MaisonFinie adviseert u graag zodat u een correcte keuze maakt op het vlak van isoleren.

We zijn er ons van bewust dat het niet altijd eenvoudig is om zelf uw weg te vinden in de vele mogelijkheden die er worden aangeboden. MaisonFinie adviseert u graag in de correcte keuze van isolatie.

Waarom isoleren langs buiten?

 

Volgens de regels van de bouwfysica is het na-isoleren aan de buitenkant de beste oplossing. Een buitenmuur isoleren gebeurt meestal met isolatieplaten van kunststof (geëxpandeerd polystyreen hardschuim). Die platen verlijmen we tegen de gevel.

Nadat de lijm volledig is uitgehard werken we de gevel verder af. En dit is het moment om te kiezen voor gevelbekleding. De meest gekozen afwerking is gevelbepleistering of crepi. MaisonFinie biedt nog andere soorten gevelbekleding aan zoals steenstrips of mmeldorfer. We geven uw woning niet alleen een volledig nieuwe uitstraling, we kunnen die ook meteen van isolatie voorzien.

oferte aanvraag gevelwerken - MaisonFinie

Wat is esoleren?

Esoleren betekent isoleren langs buiten, en dat heeft zijn voordelen, zelfs verschillende.

 • U kunt perfect thuis blijven wonen terwijl de werken worden uitgevoerd.
 • U bepaalt zelf de dikte van de isolatie. U kunt maximaal en optimaal isoleren zoals u het zelf verkiest.
 • Een ander groot voordeel van esoleren is de waterdichtheid. Het systeem is volledig afgesloten en gaat daarom zowel vochtproblemen als koudebruggen tegen.
 • Esoleren bezorgt uw gevel een volledig nieuwe uitstraling.
 • De opties zijn enorm uitgebreid en u vindt steeds een oplossing die aan uw voorkeur beantwoordt.

Isolatiepremies

1. Isoleren van de buitenmuren

Buitenmuurisolatie -Esoleren - MaisonFinie - isoleren - gevelrenovatie

Het isoleren van de gevel van buitenaf is een efficiënte isolatietechniek. Het bespaart u niet alleen kosten, uw buitenmuur ziet er ook als nieuw uit.

Een vorstgevoelige of sterk beschadigde gevel kan een andere reden zijn om uw gevel aan de buitenzijde te isoleren, en dus te esoleren. Door de buitenmuur te isoleren en vervolgens een nieuwe, waterdichte afwerking te plaatsen, creëert u een goede oplossing tegen vocht- en andere problemen.

Door de buitenmuur te isoleren (of esoleren) vermijdt u hogere energiekosten gedurende de volledige levensduur van uw woning. Daarnaast is het belangrijk om met hoogstaande isolatie te werken. Bij MaisonFinie is dat zeker het geval.

Het verlies langs muren, daken en vloeren (koudebruggen) worden bij het isoleren van de buitenmuur beperkt. We bevestigen de isolatiepanelen immers vlak tegen de gevel zodat er geen enkele hoek verwaarloosd wordt.

2. Isoleren van de binnenmuren

Binnenmuurisolatie - MaisonFinie - isoleren - gevelrenovatie

Het plaatsen van muurisolatie van binnenuit is relatief zeldzaam. Voor deze optie wordt enkel gekozen wanneer er geen spouw aanwezig is, wanneer die moeilijk bereikbaar is of sterk vervuild. Isoleren van de muur van binnenuit is een delicaat werk dat leidt tot verlies van interne ruimte. Worden deze werken uitgevoerd, dan kunt u bovendien onmogelijk in de woning blijven.

Bij het plaatsen werken we met voorzetwanden. De ruimte tussen de bestaande muur en de voorzetwand vullen we op met isolatie. Voor de voorzetwand voorzien we een gipsplaat zodat u de binnenmuur kunt schilderen of behangen. Net zoals bij andere soorten isolatie genereert deze optie een aangename temperatuur in zomer en winter.

3. Isoleren van de spouw

Spouwisolatie - Ontdek de 3 manieren van isoleren - - MaisonFinie - isoleren - gevelrenovatie

Deze methode van isoleren wordt vaak gekozen omwille van de prijs. De spouw is de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Om uw spouw op te vullen bent u afhankelijk van de breedte en de huidige staat ervan.

U kunt uw spouw enkel isoleren als die minstens 5 cm breed is. Is die smaller, vervuild of zit er al isolatie in, dan blijft er niet genoeg ruimte over om de spouw op te vullen. Daarom is het na-isoleren van oudere woningen niet altijd mogelijk.

Verder kunnen er bij het opvullen van de spouw koudebruggen of verliespunten ontstaan. Die worden veroorzaakt wanneer er schuim, vlokken of korrels isolatie in de spouw ingespoten wordt. Omdat deze substantie onmogelijk in elk hoekje in even grote mate aanwezig kan zijn, kunnen er schimmels en vochtplekken ontstaan op bepaalde plaatsen zoals boven de ramen. De spouw isoleren is enkel interessant wanneer u de gevel graag wilt of moet behouden.

Zowel in de zomer als winter een hoger comfortniveau

Goed thermisch isoleren is de eerste stap om van uw woonst een energiezuinige woning te maken. Op die manier verliest u immers minder warmte via muren, vloeren en daken.

Een geïsoleerde buitenmuur heeft een hoge thermische inertie. Wat betekent dat nu? Als de temperatuur in huis daalt, houden de muren de warmte langer vast. En doordat de buitenmuur geïsoleerd is, is de stralingstemperatuur van de wand hoog.

De comforttemperatuur in huis – het gemiddelde van de stralingstemperatuur van de wand en de temperatuur van de lucht – is daardoor hoog. U hebt tot 3°C minder nodig om hetzelfde comfortgevoel te creëren.

Ook hebt u minder tijd nodig om uw woning op hoge temperatuur te brengen, en dat betekent op zijn beurt lagere energiekosten. Goede isolatie kan ook helpen om te hoge binnentemperaturen te voorkomen in de zomer. MaisonFinie raadt u aan om het isoleren van uw buitenmuren te bekijken. Zeker nu de premies verhoogd zijn.

Klimaatdoelstelling 2030

Een goede thermische isolatie is een noodzakelijke voorwaarde voor het milieu: hoe minder warmte u nodig hebt om te verwarmen, hoe minder kooldioxide uw huis zal produceren. Weet wel dat wanneer u isoleert, u ook moet ventileren. Vraag raad bij MaisonFinie indien nodig.

De klimaatcrisis blijft de grootste uitdaging van onze tijd. In het klimaatdoelstellingsplan 2030 heeft de Commissie voorgesteld de EU-uitstoot van broeikasgassen sterker te verlagen dan gepland. Met wil de uitstoot van broeikasgassen uiterlijk in 2030 terugbrengen tot minstens 55% onder het niveau van 1990. In het Kyotoprotocol (2013-2020) streefde men naar een verlaging tot 40%. Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om dit klimaatdoel te bereiken.

Isoleren is daarvoor een goede methode. Met een goede en efficiënte gevelisolatie bespaart u veel energie en kiest u voor een win-winsituatie.

 • U vermindert zowel de uitstoot van kooldioxide als de luchtverontreiniging
 • U draagt ​​bij aan het verbeteren van het milieu
 • U verlaagt uw elektriciteitsrekening

Waarom MaisonFinie?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in en gepassioneerd door kwalitatief hoogstaande gevelbekleding, al dan niet geïsoleerd. Dit kan voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Buitenmuurisolatie is technisch de beste manier van isoleren. Zo voorkom je problemen zoals vocht, koudebruggen en schimmels. We zijn er ons van bewust dat het assortiment isolatiematerialen groot is. MaisonFinie adviseert u graag bij uw project.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om u als klant te ondersteunen bij het esthetische aspect. En u ook te informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding.

Daarom scholen we onze adviseurs regelmatig bij op technisch en regelgevend gebied. U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad
Click or drag a file to this area to upload.