Offerte aanvragen

Kaleien

Kaleien - Gevelbekleding - MaisonFinie - Oost-Vlaanderen

Hebt u een mooie gevelstructuur en wilt u die behouden? Dan is kaleien zeker het overwegen waard. Kaleien is meer dan een product. Het is een techniek die veel vakkennis en precisie vraagt.

Deze oude schildertechniek beschermt uw muren en uw gevel tegen allerlei weersinvloeden. Het levert een degelijke beschermlaag op tegen externe invloeden zoals vocht.

De unieke en karaktervolle uitstraling door het kaleien is een bijkomend pluspunt.

Plaatsing

 

Om een optimale hechting te garanderen is het belangrijk de ondergrond van uw woning te bekijken. Indien nodig zorgen we eerst voor een grondige reiniging. Pas daarna beginnen we met kaleien. MaisonFinie is gespecialiseerd is het aanbrengen van kalei, en dat moet ook, want deze techniek vraagt veel vakkennis en precisie. De kalkpleister strijken we met een blokkwast op de muur uit.

Kaleien kunnen we zowel toepassen op buitenmuren en gevels als op binnenmuren. Kaleien is de perfecte oplossing als u de muur wilt voorzien van een degelijke afwerkingslaag.

Is kaleien gelijk aan verven?

 

Stelt u zich de vraag: “Is kalie een verf?” Zowel bij het schilderen van de gevel als bij het kaleien zijn de productkeuze en techniek fundamenteel. Het aanbrengen van dunne kalkpleister op een poreuze ondergrond vraagt veel vakkennis en deskundigheid. Dat doen we met een papborstel of blokkwast. We spreken dus over kaleipleister en niet over kaleiverf. Met een laag kaleipleister simuleer je in één adem het effect van een historische muurschildering.

Vroeger gebeurde kaleien vooral op muren waar het zoutgehalte hoog was, zoals op boerderijen. Daarvoor werd toen ongebonden luchtkalk gebruikt. Dat zorgde ervoor dat de buitenmuur regelmatig moest worden bijgewerkt, laag boven laag. In de loop der jaren leverde dat het Kalei-effect op: een borstelveegstructuur met een unieke kleur.

Esthetische functie van kaleien

 

Als de buitenmuur er niet meer zo mooi uitziet, of als de schade aan de gevel enorm is, dan is kaleien een goede manier om te dit te verhullen. Daarom is het een populaire techniek bij renovatie van buitenmuren. Bij nieuwbouw is het in ieder geval ook mogelijk.

Vaak wordt er bij MaisonFinie gekozen voor de standaard witte kalei. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling, die zeer geschikt is voor landelijke woningen. Kiest u toch liever voor een strakke uitstraling? MaisonFinie is gespecialiseerd in andere gevelbekledingen die eerder strak zijn zoals gevelbepleistering, steenstrips, meldorfer.

Kaleien heeft ook een technische functie

 

Naast het esthetische aspect heeft kaleien ook een technische functie omdat het uw woning duidelijk beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals vuil en vocht.

Kaleipleister is een ecologisch product. Als u besluit voor kaleien te gaan, maakt u meteen een milieuvriendelijke keuze.

Deze duurzame methode behoudt ook de dampopenheid van uw buitenmuur. MaisonFinie plaatst daarom alleen kaleisystemen die garant staan voor een hoogstaande gevelbescherming gecombineerd met een esthetisch resultaat. De dampopen producten creëren ook een ademend binnenklimaat.

Kaleien - Kaleien vraagt veel vakkennis en precisiewerk.- MaisonFinie
Kaleien vraagt heel wat vakkennis - Gevelbekleding - MaisonFinie

Onderhoud

 

Even reinigen met een zachte waterstraal een keer per jaar doet wonderen. U kunt de buitenmuur ook behandelen met een groenverwijderaar op enzymenbasis en daarna afspoelen. Daarnaast kunt u opteren voor een laagje silicaatverf in dezelfde kleur als extra bescherming.

MaisonFinie raadt aan om twee lagen silicaatverf over de gekaleide gevel te plaatsen. Dit levert een betere bescherming op tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat uw gevel langer proper blijft.

Waarom in zee gaan met MaisonFinie?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in en gepassioneerd door kwalitatief hoogstaande gevelbekleding, al dan niet geïsoleerd, zowel nieuwbouw als renovatie.

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek die uitgegroeid is tot een hoogstaande gevelbekleding. Het beschermt en opwaardeert uw woning.

Mocht u twijfelen, bekijk gerust de andere gevelbekledingen die MaisonFinie aanbiedt. Gevelbepleistering – crepi, steenstrips, meldorfer steenstrips en schilderen.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om u als klant niet alleen te ondersteunen bij het esthetische aspect. We willen u ook informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding. Daarom worden onze adviseurs regelmatig bijgeschoold op technisch en regelgevend gebied.

U kunt bij ons terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad
Click or drag a file to this area to upload.