Offerte aanvragen

Gevel schilderen

Verven van je gevel zorgt voor een goede bescherming - Gevelbekleding - MaisonFinie

MaisonFinie gebruikt uitsluitend kwaliteitsvolle verf bij het schilderen. Dat maakt de klus een pak aangenamer én het resultaat wordt zoveel mooier.

Het team van MaisonFinie kan elke gevel schilderen, wel moeten we daarbij een aantal aandachtspunten in het oog houden.

MaisonFinie vindt het belangrijk om alle gevelschilderwerken volgens de regels van de kunst uit te voeren. Zo is het belangrijk de ondergrond goed na te kijken. Het resultaat van een gevelbekleding is echt afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond.

Werkwijze schilderen van de gevel

De gevel schilderen lijkt voor velen een eenvoudig werk. Maar het is ontzettend belangrijk om daarvoor de juiste verf te gebruiken. MaisonFinie werkt nauw samen met de nummer 1-fabrikant in verven, en dat is Caparol.

Daarnaast is het belangrijk dat we altijd de juiste werkwijze volgen. Zo brengen we altijd eerst een primer aan op de ondergrond. Die zorgt voor een betere hechting van het verfsysteem. Pas daarna brengen we de lagen verf aan.

We kunnen nog een extra beschermlaag tegen vuil en weersinvloeden voorzien als laatste fase bij het schilderen van de gevel.

Welke kleur voor de gevelschilderwerken?

We geven onze klanten altijd de volgende tip. Maak van uw woning een compleet plaatje door de verfkleuren van de gevel af stemmen op de kleuren van uw interieur en het straatbeeld.

Zowel aan de noordkant als de zonnekant zit u met een lichte gevelkleur altijd goed. Bovendien ziet uw woning er met een lichte kleur een pak hoger uit. MaisonFinie raadt aan om geen spierwit te nemen om een verblindend effect tegen te gaan.

Bij het schilderen van de gevel raden we u aan om de onderste kant van uw woning in de donkere kleur te schilderen, en het deel erboven in een lichtere kleur. Opnieuw om uw woning visueel een hogere uitstraling te geven en het pand zeker niet te verkleinen.

Wanneer u toch twijfelt en een authentiek effect wenst, hebt u nog andere opties. Zo biedt MaisonFinie ook de methode van kaleien aan die uw woning zowel een beschermlaag geeft als een authentieke look.

Daarnaast kunt u kiezen voor het plaatsen van steenstrips of het aanbrengen van een transparante beschermlaag op uw bestaande gevel. Die werkwijze is gekend onder de naam hydrofuge.

De gevel verven beschermt je gevel - Verf - Verven - Gevelbekleding - MaisonFinie

Ondergrond

De hechting van een product op de gevel is maar zo sterk als de ondergrond. Wilt u beginnen met het schilderen van uw gevel, dan komen de adviseurs van MaisonFinie telkens eerst bij u langs om uw gevel te inspecteren en op te meten. Zo kijken ze of uw gevel vocht of barsten vertoont. Ook de staat van de voegen zijn belangrijk. Indien uw gevel extreem vuil is zal onze adviseur voorstellen om die eerst te reinigen vooraleer over te gaan tot de geplande gevelschilderwerken.

Hangt er al een bekleding tegen uw gevel, dan bekijken ze of die nog draagvast is. Zo kan het gebeuren dat de oude cementgebonden gevelbepleistering  l barsten vertoont. In dat geval is het noodzakelijk om de crepi ervan af te halen en eventueel uit te vlakken vooraleer te beginnen schilderen.

Afbladdering

Wanneer een oude woning wordt na-geïsoleerd in de spouw heeft dit gevolgen voor de volledige woning. Bij een ingespoten spouw kan het vocht dat tegen de gevel slaat niet meer verdampen. Het kan ook niet meer via de spouw weg. De vochthuishouding verandert dus volledig. Omdat de buitenmuur van uw woning vochtiger komt te staan, is het belangrijk om afbladdering van verf te voorkomen.

U kunt dit probleem tegengaan door voor het schilderen kwaliteitsvolle verf te kiezen die sterk dampopen is. Die zorgt ervoor dat het vocht sneller in de steen trekt en vervolgens heel snel verdwijnt. U kunt ook kiezen voor een watervaste verf die ervoor zorgt dat er geen vocht in de buitengevel dringt.

Is de spouw gevuld met isolatie, dan garanderen de beide opties geen 100% zekerheid dat ze vorstschade uitsluiten. Vorstschade is afhankelijk van de kwaliteit van de baksteen en die is vrij moeilijk te controleren.

Onderhoud gevelschilderwerken

U kunt een geverfde gevel, net zoals bij het kaleien, met de tuinslang reinigen. Wilt u een reinigingsproduct gebruiken, dan werkt u het best met een mild product.

Heeft uw woning al meerdere verflagen? Bekijk dan altijd eerst goed de bovenste laag. Wilt u daar nog een laag bovenop schilderen, dan is het aan te raden om de ondergrond eerst te reinigen.

Indien u twijfelt, raden we u aan om de adviseurs van MaisonFinie even tot bij u te laten langskomen om de ondergrond goed in te schatten voordat u het schilderen van de gevel van start laat gaan. Dat is trouwens dé manier om afbladdering te voorkomen.

Waarom MaisonFinie?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in – en zelfs gepassioneerd door – kwalitatief hoogstaande gevelbekleding, al dan niet geïsoleerd, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Het assortiment van mogelijke gevelbekleding varieert enorm. Dat gaat van siliconenharspleister tot meldorfer en steenstrips.

Open communicatie naar u als klant, een volledige afwerking van A tot Z én een perfecte technische ondersteuning, dat is onze missie. Telkens opnieuw streven we naar een volledig afgewerkte woning.

We vinden het ontzettend belangrijk u als klant niet alleen te ondersteunen bij het esthetische aspect, maar u ook te informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding. Daarom scholen we onze adviseurs regelmatig bij op technisch en regelgevend gebied.

U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad
Click or drag a file to this area to upload.