Schilderen

Verven van je gevel zorgt voor een goede bescherming - Gevelbekleding - MaisonFinie

Gevel schilderen?

 

MaisonFinie gebruikt enkel kwaliteitsvolle verf en dat maakt de klus een pak aangenamer én het resultaat mooier. We kunnen elke gevel schilderen enkel zijn een aantal aandachtspunten belangrijk. MaisonFinie vindt het belangrijk om alles volgens de regels van de kunst uit te voeren. Zo dient u o.a. de ondergrond goed na te kijken. Het resultaat van zo’n gevelbekleding is maar zo geslaagd als de ondergrond.

Werkwijze

De gevel schilderen lijkt voor velen een eenvoudig werk. Het is ontzettend belangrijk om de juiste verf daarvoor te gebruiken. MaisonFinie werkt nauw samen met de nummer 1 fabrikant in o.a. verven, Caparol.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de juiste werkwijze wordt gehanteerd. Zo wordt er eerst een primer aangebracht op de ondergrond. Deze zorgt voor een betere hechting van het verfsysteem. Pas daarna worden de lagen verf aangebracht. Een extra beschermingslaag tegen vuil en weersinvloeden kan nog voorzien worden als afwerking.

Kleur

Maak van de woning een compleet plaatje door de verfkleuren van de gevel af stemmen op de kleuren van et interieur en het straatbeeld. Zowel aan de noordkant als de zonnekant zit u met een lichte gevelkleur altijd goed. Daarnaast gaat de woning er hoger gaan uitzien. Natuurlijk raadt MaisonFinie aan om geen spierwit te nemen, dit om een verblindend effect tegen de gaan.

Wanneer er met kleuren gewerkt wordt raden we aan om de onderste kant in de donkere kleur te schilderen. Dit opnieuw om de woning toch een hoge uitstraling te geven en niet te verkleinen.

Wanneer u toch twijfelt en het authentieke effect wenst van de gevel zijn er nog andere opties. Zo biedt MaisonFinie ook kaleien aan die zowel een beschermlaag als authentieke look aan de woning geeft. Daarnaast kunnen er steenstrips geplaatst worden of er kan een transparante beschermlaag aangebracht worden op je bestaande gevel (hydrofuge).

De gevel verven beschermt je gevel - Verf - Verven - Gevelbekleding - MaisonFinie

Ondergrond

De hechting van een product op de gevel is alleen zo sterk als de ondergrond. De adviseurs van MaisonFinie komen telkens eerst langs om de gevel te inspecteren en op te meten. Zo wordt er gekeken of de gevel vocht of barsten vertoont. De staat van de voegen zijn ook enorm belangrijk. Indien de gevel extreem vuil is zal de adviseur ook voorstellen om de gevel eerst te reinigen vooraleer deze te schilderen.

Wanneer er reeds een bekleding tegen de gevel hangt wordt ook bekeken of deze nog draagvast is. Denk maar aan de oude cementgebonden gevelpleister(crepi) die reeds barsten vertonen. Dan is het noodzakelijk om deze ervan te halen en eventueel uit te vlakken vooraleer te schilderen.

Afbladdering

Wanneer een oude woning wordt na-geïsoleerd in de spouw heeft dit een gevolg voor de volledige woning. Als de spouw wordt ingespoten wil dit zeggen dat het vocht die tegen de gevel slaat niet meer kan verdampen en weg kan via de spouw. Dit zorgt ervoor dat de vochthuishouding volledig verandert. De buitenmuur van de woning komt dan vochtiger te staan en het is belangrijk om hier afbladdering van verf te voorkomen.

Dit probleem kunt u tegengaan door kwaliteitsvolle verf te kiezen die sterk dampopen is. Dit zorgt ervoor dat het vocht sneller in de steen trekt maar ook heel snel verdwijnt. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een watervaste verf. Zo wordt er gezorgd dat er geen vocht in de buitengevel dringt. Beide opties garandeert geen 100% zekerheid om vorstschade uit te sluiten wanneer de spouw gevuld is met isolatie. Vorstschade is afhankelijk van de kwaliteit van de baksteen en dat is vrij moeilijk te controleren.

Onderhoud

Een geverfde gevel kan net zoals bij het kaleien met de tuinslang gereinigd worden. Indien u een product wenst te gebruiken kunt u best met milde producten werken.

Wanneer de woning reeds meerdere verflagen heeft bekijk altijd eerst goed de bovenste laag.Indien u daar nog een laag bovenop wenst te schilderen is het aan te raden de ondergrond eerst te reinigen.

Indien u twijfelt raden we aan om de adviseurs van MaisonFinie even te laten langskomen om de ondergrond goed in te schatten, zo voorkomt u afbladdering. Dat zou zonde zijn aan de woning.

Waarom MaisonFinie?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in het schilderen van gevels met hoogstaande producten. Dit kan voor zowel nieuwbouw als renovatie. Wij vinden het ontzettend belangrijk om onze klanten te ondersteunen bij het esthetische aspect. Daarnaast ook te informeren over de technische mogelijkheden van de gevelbekleding. Daarom worden onze adviseurs regelmatig bijgeschoold op technisch en regelgevend gebied. Zo kunnen ze de ondergrond perfect inschatten. U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad