Steenstrips

Steenstrips zijn verzaagde gevelstenen

Wat zijn steenstrips?

 

Steenstrips zijn dunnere versies van gevelstenen en creërt nieuwe mogelijkheden voor nieuwbouw en renovaties! Wanneer u kiest voor steenstrips als gevelbekleding kan dit al dan niet met isolatie. De woning wordt dan niet enkel beschermd maar ook sterk opgewaardeerd en krijgt een unieke en statige uitstraling.

 

Natuurlijk zijn er nog andere opties om je gevel te bekleden zoals crepi of gevelbepleistering, verven of kaleien. Wanneer je het uitzicht wenst van een klassieke steenstrip maar iets goedkoper wenst is Meldorfer een alternatieve oplossing. Die is veelzijdig dankzij de baksteen uitstraling maar ook aan het feit dat de steenstrips licht van gewicht zijn en flexibel toepasbaar zijn.

Waarom steenstrips als gevelbekleding?

 

Steenstrips kunnen ontzettend eenvoudig op maat verzaagd worden. Zo passen de stenen perfect tegen de gevel. Deze gevelbekleding is ook ideaal in combinatie met buitenmuurisolatie(link) systeem. Het biedt meer ruimte voor isolatie. Om de uitstraling te verkrijgen die u het liefste wenst kunt u kiezen uit een ruim assortiment steenstrips. De totale gevel krijgt daarna een authentieke en unieke uitstraling.

Combinatie steenstrips en strakke muur - MaisonFinie

Verschillende soorten?

Gezaagde baksteenstrips

 

De gevel bekleden met gezaagde steenstrips kan traditionele bakstenen vervangen en is een duurzame ecologische keuze. U kunt hetzelfde aantal stenen gebruiken om een groter oppervlak te voltooien en meer ruimte hebben voor isolatie. De steenstrips die zijn verzaagd uit gevelstenen bestaan in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kunnen steenstrips ook als hoeksteen of L- gevelsteen geleverd worden. Het is belangrijk om gevelstenen te kiezen van hoge kwaliteit. Zo plaatst MaisonFinie enkel de totaalsystemen met een CE label. Een CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische ruimte. Steenstrips als gevelbekleding is reeds een verstandige en slanke bouwkeuze, maar het kan zelfs nog milieuvriendelijker.

ECO baksteenstrips

 

De unieke ECO-steenstrips zijn efficiënter dan de bestaande gezaagde steenstrips. Ze worden niet uit volledige stenen gezaagd, maar worden direct uit speciale mallen gevormd en in reepjes gebakken. Hierdoor wordt het verlies van materialen, grondstoffen en energie verminderd. Met de nieuwe ECO-steenstrips wint u op ecologisch, esthetisch en economisch vlak.

Steenstrips - ecostrips, wat is het verschil?

Onderhoud?

 

Net zoals een gewone bakstenen gevel vergen steenstrips niet veel onderhoud. Elke gevel vertoont na verloop van tijd tekenen van vervuiling door de omgeving en weersinvloeden. Het is belangrijk om geen zuurhoudende of chemische reinigingsproducten te gebruiken. MaisonFinie raadt aan om de steenstrips te reinigen met een harde borstel met water en detergent.

Plaatsing

 

Steenstrips kunnen zowel voor binnenmuren als buitenmuren worden gebruikt. De uitstraling wordt mede bepaald door het verband waarin de steenstrips worden geplaatst. Meestal wordt gekozen voor halfsteensverband. Dit creëert een authentieke look. Er zijn nog andere verbanden mogelijk, deze zijn afhankelijk van het type steen en het formaat.

Gevelrenovatie - Steenstrips - MaisonFinie - Gevelbekleding - strips

Waarom MaisonFinie kiezen voor steenstrips?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in het plaatsen van steenstrips al dan niet geïsoleerd. Dit kan voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het assortiment van gevelbekleding varieert enorm. Dit gaat van siliconenharspleister tot meldorfer en schilderen of kaleien. MaisonFinie werkt enkel en alleen met steenstrips van topkwaliteit.

 

Wij vinden het ontzettend belangrijk om onze klanten te ondersteunen bij het esthetische aspect. Daarnaast ook te informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding. Daarom worden onze adviseurs regelmatig bijgeschoold op technisch en regelgevend gebied. U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad