Offerte aanvragen

Steenstrips

Steenstrips zijn verzaagde gevelstenen

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips zijn dunnere versies van gevelstenen die nieuwe mogelijkheden creëren voor nieuwbouw en renovaties. Kiest u voor steenstrips als gevelbekleding, dan kan u ze al dan niet combineren met isolatie. Kiest u voor isoleren dan beschermt u niet alleen uw woning extra, u zorgt er ook voor dat uw woonst een unieke en statige uitstraling krijgt én sterk wordt opgewaardeerd.

Natuurlijk bestaan er nog andere opties om uw gevel te bekleden, denk aan crepi of gevelbepleistering, schilderen of kaleien. Wanneer u het uitzicht wilt van een klassieke steen maar iets goedkoper wenst, dan zijn meldorfers een goed alternatief. Die danken hun veelzijdigheid aan hun baksteenuitstraling, licht gewicht en flexibele toepasbaarheid.

Waarom steenstrips als gevelbekleding?

 

Steenstrips kunnen eenvoudig op maat verzaagd worden en passen dus perfect tegen de gevel. Deze gevelbekleding biedt ruimte voor isolatie en is ideaal in combinatie met buitenmuurisolatie. Om de uitstraling te verkrijgen die u het liefst wenst, kunt u kiezen uit een ruim assortiment.

Uw gevel krijgt een authentieke en unieke uitstraling.

Combinatie steenstrips en strakke muur - MaisonFinie

Er zijn verschillende soorten

Gezaagde baksteenstrips

 

Uw gevel bekleden met gezaagde steenstrips kan traditionele bakstenen vervangen en is een duurzame ecologische keuze. U kunt hetzelfde aantal stenen gebruiken om een groter oppervlak te voltooien en hebt meer ruimte voor isolatie.

Deze komen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kunnen we de stenen ook als hoeksteen of L-gevelsteen leveren.

Het is belangrijk om gevelstenen te kiezen van hoge kwaliteit. MaisonFinie plaatst uitsluitend totaalsystemen met een CE-label. Een CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de geldende regels binnen de Europese Economische ruimte.

Steenstrips als gevelbekleding is op zich al een verstandige en slanke bouwkeuze, maar het kan altijd nog milieuvriendelijker.

ECO baksteenstrips

 

De unieke ECO-baksteenstrips zijn efficiënter dan de bestaande gezaagde steenstrips. Ze worden niet uit volledige stenen gezaagd, maar direct in speciale mallen gevormd en in reepjes gebakken. Hierdoor zijn er minder materialen, grondstoffen en energie nodig.

Met deze nieuwe ECO-stenen wint u op ecologisch, esthetisch en economisch vlak.

Steenstrips - ecostrips, wat is het verschil?

Onderhoud

Net zoals een gewone bakstenen gevel vergen steenstrips niet veel onderhoud. Elke gevel vertoont na verloop van tijd tekenen van vervuiling door de omgeving en invloed van het weer. Het is belangrijk om geen zuurhoudende of chemische reinigingsproducten te gebruiken. MaisonFinie raadt aan om de steenstrips te reinigen met een harde borstel en daarbij water en detergent te gebruiken.

Plaatsing

 

Steenstrips kunnen zowel voor binnen- als buitenmuren worden gebruikt. De uitstraling wordt mede bepaald door het verband waar de steenstrips in worden geplaatst. Meestal kiest men voor de authentieke look van halfsteenverband, maar er zijn nog andere verbanden mogelijk afhankelijk van type steen en formaat.

Gevelrenovatie - Steenstrips - MaisonFinie - Gevelbekleding - strips

Waarom kiezen voor MaisonFinie?

 

MaisonFinie is gespecialiseerd in het plaatsen van steenstrips al dan niet geïsoleerd. Dit kan voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het assortiment van gevelbekleding varieert enorm. Dit gaat van siliconenharspleister tot meldorfer en schilderen of kaleien.

MaisonFinie werkt enkel en alleen met steenstrips van topkwaliteit.

 

Wij vinden het ontzettend belangrijk om onze klanten te ondersteunen bij het esthetische aspect. Daarnaast ook te informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding. Daarom worden onze adviseurs regelmatig bijgeschoold op technisch en regelgevend gebied. U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad
Click or drag a file to this area to upload.