Offerte aanvragen

Totaalrenovatie

Bent u van plan om uw project totaal te renoveren? Een totaalrenovatie kan heel wat energie besparen. Dit kan op verschillende manieren, isoleren is daar 1 van. De isolatie hangt vaak samen met de leeftijd van het huis. De meeste klanten van MaisonFinie isoleren hun woning om te voldoen aan eisen 2025 en zien daarnaast ook een daling in hun energiefactuur.

Weet u ook langs welke delen de meeste warmte/koude verloren gaat?

Een goede thermische isolatie is essentieel voor luchtdichte en energiezuinige woningen. Er zijn verschillende isolatiematerialen voor daken, wanden en vloeren. Daarnaast heeft het ook een geluidsisolerende functie. De dikte van uw isolatie is afhankelijk van het materiaal.

Isolatiewerkzaamheden hebben een gunstig effect op de berekening van de EPC-score van de woning. Dankzij de isolatiepremie verdient u uw investering ook sneller terug. De adviseurs van MaisonFinie kunnen u altijd even informeren in verband met de ideale isolatiekeuze voor de totaalrenovatie.

De volgende zijn de belangrijkste componenten.

Premie - Premies - renovatiepremie - isolatiepremie - Fluvius - MaisonFinie

Dakisolatie

Wanneer u van plan bent om een totaalrenovatie uit te voeren start men meestal met het dak. Dit om vanboven naar onder te werken.

De isolatie van het dak kan van binnenuit of van buitenaf gebeuren. Wanneer er voor dakisolatie langs buiten gekozen wordt, dient de dakbedekking vervangen te worden. Wanneer er gekozen wordt voor dakbedekking langs binnen moet er eerst bekeken worden of er al dan niet een onderdak is en hoe hoog deze is. De isolatiemethode is ook afhankelijk van het daktype (hellend of plat dak).

Indien de ruimte onder het dak niet als woonruimte wordt gebruikt en dus niet verwarmd wordt, kan de zoldervloer het beste worden geïsoleerd. Op deze manier is het volume dat wordt beschermd door het isolatiemateriaal kleiner, zodat het efficiënter kan worden verwarmd. De isolatiepremie voor het dak of zoldervloer kan aangevraagd worden via de netbeheerder.

Muurisolatie

Plaats uw handen van binnenuit op de buitenmuren en ramen. Voelen ze koud aan in de winter en warm in de zomer? Er bestaat geen twijfel over: uw huis moet geïsoleerd worden.

Dit is ook het geval als de kamer snel koud wordt na het uitschakelen van de verwarming, of als de temperatuur niet direct stijgt als de thermostaat wordt aangezet. Indien u twijfelt kan de adviseur van MaisonFinie u altijd het nodige advies bezorgen.

 

Muren zijn de op één na grootste veroorzaker van energieverspilling: 20-25% van de warmte gaat verloren langs niet-geïsoleerde muren. Dateert uw woning van na 1950? Dan is er waarschijnlijk een spouw tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Weet u niet zeker of die spouw al geïsoleerd is? Dan moet er een gat geboord worden en de muur bekeken worden. Er bestaan 3 manieren om je gevel te isoleren.

Raamisolatie

Als uw ramen vaak van binnen beslaan en / of uw huis nog geen dubbele beglazing heeft, is het tijd om voor efficiënt glas te kiezen en de ramen te vervangen.

Let goed op de warmte-isolatiecoëfficiënt van het raamprofiel: voor sommige profielen is de warmte-isolatiecoëfficiënt (U-waarde) het dubbele!

Wanneer u van plan bent om uw volledige buitenschil (totaalrenovatie) aan te pakken raadt MaisonFinie aan om eerst dak, daarna de ramen en als laatste de gevel te doen. Hou ook rekening dat alles goed moet afgestemd worden op elkaar.

Voor deze werken zijn er combinatie premies die de overheid aanbiedt. Wanneer er een adviseur van MaisonFinie langskomt kan hij/zij u adviseren over de volledige werken.

Vloer en plafond isolatie

De vloer kan vanboven en onder worden geïsoleerd, bijvoorbeeld door een kelderverdieping. De isolatie van de bovenste verdieping heeft meer breekwerk nodig en er moet op worden gelet dat de leidingen niet worden beschadigd.

Vooral wanneer het plafond en de vloer tussen twee lagen worden geïsoleerd, zal geluidsisolatie het grootste probleem zijn. Met behulp van geluidsisolatie kun je geluiden van buitenaf beter blokkeren en het geluid binnen houden.