Offerte aanvragen

Landelijk en stijlvol te Drongen.

Bij de renovatie van deze fermette werden wij, MaisonFinie ingeschakeld om de kalei gevelbekleding te voorzien. Dit project was in samenwerking met Arcoon.

Door de kaleiwerken wordt de gevel bekleed met een kaleistructuur die zorgt voor een dekkend en beschermend effect.

Dit zorgt ervoor dat de gevelsteen beschermd wordt tegen weer en wind. Daarnaast biedt het uiteraard ook een esthetische functie. Zo krijgt de woning een instant frisse en stijlvolle uitstraling door zowel de structuur als strakke witte tint.

Vele mensen houden van een kalei gevelbekleding doordat ze het vroeger zagen in boerderijen. Daar werd toen enkel een kaleistructuur aangebracht om zo de stallen hygiënisch te houden. Dit werd toen elk jaar of om de 2 jaar herdaan.

Waarom kalei gevelbekleding met extra verflaag?

Een kaleistructuur op zich is zeer mooi maar duurzaam is het niet. Zo blijft de gevel lange tijd nat wanneer het regent. Sommige mensen houden van de wolkachtige vormen wanneer de gevel opdroogt. Toch raden wij ook om er een extra verflaag op te plaatsen. Zeker wanneer het een slag gevel is kan de gevel enorm lang nat blijven. Door het aanbrengen van een extra verflaag kan de levensduur verlengd worden.

De verflaag is dampopen maar zorgt ervoor dat de gevel extra beschermd blijft tegen overmatig vocht, zoals regenbuien. Zo is het ook eenvoudiger de plintzone af te spuiten en te reinigen indien nodig. Dit kan dan met een tuinslag, zonder dat je gevel lange tijd nat blijft.

Bij dit pand hebben we ook een extra verflaag aangebracht na de kalei gevelbekleding, zo blijft de gevel er langere tijd mooi uitzien.

Het zit hem in de details

Om ervoor te zorgen dat de bouwheer geen druipstrepen krijgt plaatsten we ook arduinen kussentjes. Zo wordt het water naar voren afgevoerd en blijft de gevel opnieuw langer mooi. We geloven dat afwerking in de details zit en zo streven we naar de mooiste gevels.

Door deze keuze van een kalei gevelbekleding krijgt dit pand een totaal andere look.

Van een klassieke fermette gaat dit naar een stijlvol en landelijke woning.

We kiezen voor duurzame oplossingen voor onze klanten dus vandaar dat we deze keuze altijd aanraden.

Uitvoering

  • Kaleistructuur
  • Verflaag: Sylithol Finish 100
  • Kleur bekleding: Palazzo 180