Offerte aanvragen
Wat is een meldorfer steenstrip?

Meldorfer steenstrip, wat zijn ze ? Waarom is het een goeie keuze?

Steeds meer mensen houden nog steeds van de traditionele uitstraling van een woning, namelijk met bakstenen. Naast de klassieke steenstrip is er de meldorfer steenstrip die veel meer variatie en mogelijkheden kan bieden voor je pand.

Naarmate de tijden veranderen worden de normen strenger en willen mensen investeren in isolatie. Door buitengevelisolatie te kiezen worden de koude bruggen beperkt en blijft de bewoonbare oppervlakte gespaard.

Met buitengevelisolatie zijn tal van bekledingen mogelijk, bekijk ze hier.

Wat maakt de klassieke strips anders dan de meldorfer steenstrip?

De klassieke steenstrip is een verzaagde baksteen. Sommige fabrikanten, zoals Vandersanden maken ook eco-strips en deze zijn in een mal gemaakt. Dit betekent dat er geen tot weinig afval is bij de verwerking. Maar doordat het stenen zijn is het vrij zwaar om dit tegen de gevel te verlijmen. Sommige woning kunnen niet zo’n zware bekleding dragen.

Licht en veelzijdig

Bij de meldorfer steenstrip ligt dit anders. Deze ‘stenen’ zijn een minerale steen, wat maakt dat het ontzettend licht is. Daardoor kan niet enkel de architect maar zeker ook de bouwheer ontzettend veel kanten uit met deze steen.

Naast het basis assortiment kan elke steen exact nagemaakt worden indien gewenst.

Meldorfer steenstrips zijn de parels van de stenen.

Door de extreem lange levertermijnen voor steenstrips wordt meer en meer gekozen voor meldorfer steenstrip.

Heb je een project voor ogen met steenstrips? Contacteer ons en we denken graag mee.