Offerte aanvragen
buitengevelisolatie - MaisonFinie

ETICS & buitengevelisolatie. Waarom is het belangrijk voor uw gevel?

Een ETICS systeem, ook wel buitengevelisolatie systeem genoemd, wordt toegepast aan de buitenschil van een gebouw om de energieprestaties van zowel nieuwe als bestaande gebouwen te verbeteren.

“External Thermal Insulation Composite System” wordt afgekort als ETICS systeem

Zoals u op bovenstaande foto kunt zien, bestaat een ETICS systeem uit verschillende componenten. Deze worden telkens laag per laag aangebracht én rechtstreeks op de gevel.

Deze componenten zijn:

Natuurlijk is het belangrijk om de volledige afwerking mooi uiteen te zetten. Zo wordt er gebruik gemaakt van verschillende accessoires zoals sokkelprofielen, hoekprofielen, uitzettingsvoegen, enzovoort.

capatect MaisonFinie gevelbepleistering ETICS buitengevelisolatie

Hoe kan je ETICS garanderen?

MaisonFinie kan de prestatie van een ETICS systeem garanderen omdat volgende punten worden aangehouden

  • De plaatsing van het systeem wordt toegepast volgens de regels van de kunst
  • Het is belangrijk dat systeemcomponenten door dezelfde systeemhouder worden aangeboden. MaisonFinie werkt nauw samen met Caparol.

Wanneer is het een volwaardig buitengevelisolatie systeem?

Wij, MaisonFinie, vinden het uiterst belangrijk om volwaardige systemen te leveren aan de klant. Zo is een buitengevelisolatie systeem volwaardig wanneer alle componenten precies op elkaar afgestemd zijn. De plaatsing vergt dan ook professionele kennis van buitengevelisolatie.

Zo is de plaatsing van een buitengevelisolatie meer dan enkel wat isolatiemateriaal tegen de muren bevestigen en deze te bekleden. Zo worden problemen zoals luchtlekken, temperatuurschommelingen, condensatie en koudebruggen vermeden door een nauwkeurige uitvoering en correcte plaatsing.

buitengevelisolatie hygiëne gezond binnenklimaat

Wat is het voordeel voor u als klant?

1. Factuur daalt

Doordat een buitengevelisolatiesysteem ontzettend kostefficiënt is vermindert ze uw energiefactuur. Dit systeem heeft het reeds meer dan 50 jaar bewezen.

Hoe kan dit?

Doordat een toegepast ETICS systeem de thermische transmissie door de buitenmuren vermindert en daardoor dalen de kosten voor het opwarmen en koelen van het pand.

2. Comfort stijgt

De buitengevelisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte/koude verlies is. Dit zorgt voor minder warmteschommelingen. De binnentemperatuur blijft stabieler en zorgt ervoor dat uw leefcomfort stijgt.

3. Hygiëne verbetert

Dankzij de warme en droge binnenoppervlakken van muren verbetert ETICS ook het hygiënische comfort van het interieur van het gebouw en helpt het schimmelvorming te voorkomen.

Contact

Het aantal nieuwe gebouwen in veel landen neemt af, hierdoor worden buitengevelisolatie systemen vaker gebruikt voor thermische renovaties.

Je hebt een vraag of wil graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

info@maisonfinie.be

09 220 55 66