Offerte aanvragen
Spouwmuur isolatie

Hoe is je gevel opgebouwd?

Heeft u een nieuwbouw woning of een renovatie project ?

Het is altijd belangrijk om te weten hoe de gevel is opgebouwd en wat de latere plannen zijn.

Waarom is dit zo belangrijk?

Bij ons plaatsbezoek meten we niet enkel de volledige gevel maar bespreken we uitvoerig de verder plannen die u heeft met de woning. Zo kunnen mogelijke problemen vermeden worden, zoals scheurvorming en vocht.

Spouwmuur isolatie

Wat is de functie van een spouw?

Een luchtspouw zorgt voor een natuurlijke verdamping van condens.

Bij woningen met een spouwmuur dient de luchtspouw om de gevelsteen terug te laten drogen.
Daar is de opbouw binnenmuur – isolatie – spouw – buitenmuur.

Wanneer u een renovatie uitvoert en langs buiten isoleert of de spouw opvult is het belangrijk om de gevelbekleding daarop af te stemmen.

1. Spouw opvullen – isolatie

Wanneer u een bekleding kiest en later beslist om de spouw op te vullen is de natuurlijke verdamping van condens niet meer mogelijk. Dit wil zeggen dat het vocht een andere weg zoekt. Het vocht kan door de gevelsteen naar buiten wanneer de gevelbekleding daarop is voorzien. We kunnen u helpen bij de keuze van bekleding.

2. Buitengevel isolatie

De isolatie aan de buitenzijde sluit uw gevelsteen af maar zorgt er voor, in tegenstelling tot het vullen van de spouw, dat er geen kans is op koude bruggen. Ook hier is het belangrijk om te weten of er een spouw aanwezig is om tot het beste resultaat te komen. We maken steeds gebruik van waterdamp doorlatende materialen die ervoor zorgen dat de gevel kan ademen en tegelijk ook water afstotend / slagwaterdicht is.