Offerte aanvragen

Mooiste rondbogen in crepie

Aalst - Erembodegem

Bij deze woning gelegen te Aalst, Erembodegem was het toch belangrijk om de authentieke uitstraling van het pand niet te verliezen. Er werd een nieuwe aanbouw geplaatst en met een buitengevelisolatie systeem kan je alle kanten op en dat was toch een groot voordeel.

Dit pand bevatte oude elementen zoals de mooie rondbogen boven de ramen en dak consoles, die toch wel karakter en uitstraling geven aan de woning. Er werd daarom ook geopteerd om deze te behouden.

Wie wil niet het comfort van isolatie maar gelijktijdig een mooiere uistraling van de woning. Op die manier is het letterlijk en figuurlijk warm thuiskomen. En dit zonder een al te hoge energie factuur.

Over esthetiek en functionaliteit gesproken. De buitenmuren werden geïsoleerd met Capatect System Comfort. Eén van de grote voordelen van dit systeem is dat de afwerking uitgevoerd kan worden zoals je wil. Bepleisteren, verven of bekleden met steenstrips zijn de meest gebruikelijke opties.

Hier werd gekozen voor een eindlaag met siliconenharspleister, zijnde gevelbepleistering. In de volksmond wordt ook wel crepie gebruikt. Hier werd afgewerkt met de Capatect AmphiSilan Fassadenputz van 1,5 mm dik. (Kleur: Ferro45)

Bij MaisonFinie zijn we van mening van kleine details zorgen voor de mooiste gevels. Zo werden de raam- en deurdorpels afgewerkt met Belgisch Blauwsteen. Op de raamdorpels werden kussentjes voorzien om de waterafloop naar voren te brengen. Door de keuze van deze natuursteen wordt er nog meer nadruk gelegd op de klassieke uitstraling en brengt het geheel meer naar buiten toe.

Omdat er vroeger ook een vrij lage plintzone was, is er gekozen voor een granietplint waardoor de focus vooral naar de arduin gaat. Er werd ook een aluminium Z profiel voorzien aan het hellend dak om zo het volledige buitengevelisolatie systeem mooi af te sluiten.

Isolatie en details die de woning letterlijk warmer maken!

Uitvoering

  • Crepie: Ferro45
  • Korrel: K15 (1,5mm)
  • Isolatie: 10 cm EPS (032)
  • Plint: Granietpleister (kleur:03)
  • Dorpel: Belgisch Blauwsteen
  • Dakrand: Aluminium RAL 7016