Offerte aanvragen

Frisse woning te Deurle

Deze oudere woning te Deurle was aan een verfrissing toe. Alles stenen en voegen werden bekeken en de volledige gevel werd gereinigd. Daarna koos de bouwheer voor een afwerking waarbij de charme van de gevel intact blijft, namelijk een kalei afwerking.

Doordat de authentieke kalei water absorberen dit ervoor zorgt dat je gevel lange tijd nat blijft wordt dit meer en meer afgeraden. Op deze manier wordt algen groei bevorderd. Bij zo’n afwerking droogt de gevel wolkachtig op.

We gaven het advies om een beschermende verflaag aan te brengen bovenop de kaleistructuur. Zo werd de Thermosan NQG verf aangebracht. Deze high-end buitenmuurverf bevat Nano-kwartsstructuur voor zuiver en snel opdrogende gevels. Zo wordt een vochtige gevel voorkomen maar heb je wel de charme van de kaleistructuur.

We werken bij MaisonFinie enkel en alleen met damp open bekledingen dus op deze manier blijft de gevel ademen en ga je vochtproblemen voorkomen. Daarnaast zorgt de extra verflaag ervoor dat opspattend vuil ter hoogte van de plintzone gemakkelijk te reinigen is.

Hier werd gekozen voor de witte kleur omdat de ramen in deze woning te deurle ook wit zijn. Zo wordt alles in één mooi geheel. Aangezien deze gevel toch enkele mooie elementen heeft in het metselwerk hebben we dit ook verder getrokken. Zo brachten we boven de ramen de kaleistructuur aan in een verticale veeg.

Deze woning te Deurle kreeg ontzettend veel positieve feedback van de buren en wandelaars, daar was de bouwheer ontzettend blij mee.

Uitvoering

  • Kaleistructuur
  • Verflaag: Thermosan NQG
  • Kleur: Hellweiss