Offerte aanvragen

Charmante woning te Latem

Dit project was een zeer bijzonder project. De bouwheer kwam initieel met de vraag om de woning te Latem te schilderen.

Aangezien er reeds een verflaag op de gevel lag deden we een onderzoek naar welke soort verf. De soort verf bepaald namelijk welke reinigingsrechniek er nodig is om deze te verwijderen. Wanneer men een gesloten verf op de gevel heeft hangen, kan de steen niet ademen. Met ondere woorden kan het vocht niet weg.

Indien de spouw open is heb je een natuurlijke luchtspouw, waarin het vocht kan verdampen.

In dit geval was het zeker geen dampopen verf en dit in combinatie met een nageïsoleerde spouw zorgde voor enorm veel vocht die niet weg kon. We deden metingen en op sommige plaatsen was dit 99%.

Doordat de huidige verflaag extreem hard hechte op de steen zochten we, samen met de expert van Caparol, naar een oplossing om de gevel zoveel mogelijk te beschermen en vochtproblemen in de toekomst tegen te gaan.

MaisonFinie reinigde de gevel met stoom zodat de bestaande verflaag zoveel mogelijk verwijderd was. Nadat de gevel gereinigd was, liet MaisonFinie de volledige woning te Latem uitdrogen.

Voor het dampopen systeem ging MaisonFinie in samenspraak met Caparol voor een structuurlaag met 2 lagen Sylytol Finish. Dit was de beste combinatie voor een nageïsoleerde spouw.

De bouwheer twijfelde over nemen van een plint. Omdat opspattend vuil minder zichtbaar is op een donkere plint werd er gekozen voor een grafietzwarte plint. De keuze van de hoogte heeft de bouwheer zelf op het einde bepaald.

De woning ziet er niet enkel beter uit maar heeft ook enorm veel deugd gehad van deze behandeling. De stenen hebben terug kunnen uitdrogen en door de damopen verflagen kan de steen terug ademen.

De parel van Latem!

Uitvoering

  • Kaleistructuur met verflaag
  • Kleur: Ral 9001
  • Plint Kleur: Grafietzwart RAL 9011