Offerte aanvragen

Mijn VerbouwPremie is het nieuwe en handige online loket van de Vlaamse overheid waar u premies voor renovatie en energiebesparende investeringen kunt aanvragen. Ook voor werken die MaisonFinie voor u doet.

Hebt u plannen om uw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn uw ramen aan vervanging toe? Plaatst u nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeert u in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Met 1 loket en een vereenvoudigde procedure is het nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen.

Details over Mijn VerbouwPremie

1. Voor wie is Mijn VerbouwPremie?

Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand.

2. Voor wat is Mijn VerbouwPremie?

U vindt premies in de volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair. 

3. Welk bedrag?

Het bedrag van de premie voor woningen hangt af van uw totale gezinsinkomen en de samenstelling van uw gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie. 

Ontdek via de simulator op welke premies en premiebedragen u recht hebt.

Financier uw verbouwing met Mijn VerbouwLening 

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie kunt u vanaf 1 juli 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening aanvragen, tot 60.000 euro. Met deze lening kunt u renovaties financieren die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestaties.

Zit u in de laagste of middelste inkomensgroep? Dan kunt u deze lening aanvragen. Bent u een private verhuurder of een verhuurder via een sociaal verhuurkantoor? Ook dan komt u in aanmerking.

Meer informatie.

Download MijnVerbouwpremie2024

Download MijnVerbouwpremie2024

Verstuur de link naar:

Update: Hogere Mijn VerbouwPremie voor aanvragen tot eind 2024

In haar Septemberverklaring van 25 september 2023 kondigde de Vlaamse Regering aan om de tijdelijk hogere Mijn VerbouwPremie te verlengen tot eind 2024. Update: op 13 oktober 2023 keurde de Vlaamse Regering dit definitief goed. Dit betekent dat de percentages voor de middelste en laagste inkomenscategorie behouden blijven op 35% en 50% en niet terugvallen naar respectievelijk 25% en 35%.

Er is ook een verlenging voorzien van de extra premie voor asbestverwijdering in combinatie met muur- of dakisolatie tot einde 2025. Voor dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering residentieel is er geen einddatum voorzien.

Alle informatie vindt u op de website Mijn VerbouwPremie. De simulator van Mijn VerbouwPremie wordt een van de komende dagen aangepast.