Offerte aanvragen
Gevelrenovatie biedt veel mogelijkheden

Gevelrenovatie

De buitengevel is uw visitekaartje en beschermt het gebouw tegen vocht en kou. Bent u op zoek naar een nieuwe uitstraling van de woning? Wilt u de bestaande buitenmuur opfrissen? Wenst u te isoleren? Gevelrenovatie is de oplossing! Hieronder staan de verschillende mogelijkheden beschreven.

OPTIES:
? Gevelrenovatie en/of schilderen

? Nieuwe gevelbekleding

? Gevelreiniging

OPTIE 1: Gevelrenovatie en/of schilderen

Indien u de uitstraling van de gevel zoveel mogelijk wilt behouden, kunt u ervoor kiezen om de bestaande buitenmuur op te knappen en / of in een nieuwe verflaag te plaatsen. Renovatie van buitenmuren is goedkoper de buitenmuren volledig te bekleden. Ook is het eenvoudig toe te passen doordat er geen aanpassingen aan ramen, deuren of daken nodig zijn.

? Gevel schilderen

? Gevel Kaleien

? Voegen uitslijpen en herstellen

Schilderen van de gevel

Schilderen

Bij het schilderen van buitenmuren is het belangrijk om op een proper oppervlak te werken. Daarom is het in sommige gevallen nodig om de buitenmuren te reinigen voordat u met het schilderwerk begint. Hier bekijken we ook altijd eerst de stenen en zijn voegen. Deze moeten al in goede staat zijn.

De keuze van de verf is natuurlijk ook erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten verf die geschikt zijn voor buitengebruik. Na het aanbrengen van de primerlaag worden doorgaans twee afwerkingslagen aangebracht.

Buitenmuur kaleien

Kaleien van de gevel

In feite is het kaleien van de buitenmuur een bijzondere vorm van schilderen. Dit komt doordat er met een kwast een laag kalkpleister op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze techniek zorgt voor een rustieke uitstraling van uw huis.

Met deze vorm van gevelrenovatie kan je ook oneffenheden in de buitenmuur snel verbergen. De gevel kaleien heeft dus heel wat esthetische voordelen. Daarnaast is het ook een redelijk goedkope manier om het uitzicht van de gevel grondig te vernieuwen.

Voegen renoveren

Voegen

De gebroken voeg ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar is ook buitengewoon schadelijk voor het huis. Vervolgens hoopt zich vocht op in de buitenmuur waardoor bij koud weer scheuren kunnen ontstaan. De permanente en nette oplossing is zowel reparatie en renovatie van de gevel.

Hoe gebeurt dit?

De kapotte voegen worden dan uitgeslepen of uitgehakt. Vervolgens wordt de gevel schoongemaakt om vuil en voegresten te verwijderen. Ten slotte kan men de nieuwe voegen plaatsen en herstellingen uitvoeren.

Prijzen en werkwijze van renovatie aan buitenmuur

Gevelwerken brengt veel werk met zich mee. Elke techniek is anders en vraagt ​​om een ​​andere aanpak. Denk aan weersomstandigheden, voorbereidingen, droogtijd, etc. Om hierop te anticiperen, kiest u best voor professionele hulp. Door experts te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat het werk correct wordt uitgevoerd volgens de regels van de kunst en problemen voorkomen worden.

Een bezoek ter plaatse wordt aanbevolen om de exacte kosten van uw project te begrijpen. Zo kan ter plaatse worden besproken wat er moet gebeuren en kan er worden ingeschat welke materialen er nodig zijn en met welke factoren je rekening moet houden.

Prijzen en werkwijzen durven wel eens schommelen naargelang de vakman. Zo deed testaankoop de test en kwam tot de conclusie dat de klant bij velen te weinig informatie kreeg of te weinig voorzien was. MaisonFinie probeert de klant zoveel mogelijk te informeren. Mede om deze reden worden alle offertes online of ter plaatse volledig toegelicht. Vrijblijvende offertes kunt u aanvragen via de contactpagina.

OPTIE 2: Gevelrenovatie met nieuwe gevelbekleding

Wat is de staat van je bestaande gevel? Wenst u de muur langs buiten te isoleren? Bent u op zoek naar een huis in moderne stijl? Heeft u momenteel teveel onderhoud? Een nieuwe gevelbekleding is de oplossing!

? Gevelrenovatie met steenstrips

? Crepi of gevelbepleistering

Gevelrenovatie met steenstrips

Steenstrips

Steenstrips zijn zeer dunne stroken stenen of andere materialen, die gemakkelijk op buitenmuren kunnen worden gelijmd. Zo geniet u van het echte baksteen-uiterlijk zonder al te veel ruimte in te boeten. MaisonFinie biedt zowel de klassieke- als meldorfer steenstrips aan.

Zoals eerder vermeld wordt bij gevelrenovatie de nieuwe gevelbekleding veelal gecombineerd met de isolatielaag. Dit is zeker het geval bij steenstrips. Deze strips zijn eenvoudig op de isolatieplaat te verlijmen.

Crepi of gevelbepleistering

Crepi

Crepi is een pleisterwerk voor buitenmuren die uw gevel een nette uitstraling kan geven en een goede bescherming biedt tegen weersinvloeden. Deze vorm van gevelrenovatie wordt meestal ook gecombineerd met isoleren.

Om de mooie uitstraling van de gevel te behouden, dient de crepi regelmatig schoongemaakt te worden. U kunt er ook voor kiezen om tijdens de installatie een aangroeiwerende laag aan te brengen, zeker bij witte crêpe. MaisonFinie werkt standaard met crepi die reeds een algenbestrijdend middel bevat. Daarnaast opteren we om een extra beschermlaag te plaatsen in zeer bosrijke gebieden.

Kosten gevelrenovatie nieuwe gevel bekleding

Op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van een gevelrenovatie? Offertes aanvragen voor een nieuwe gevelbekleding kan op deze pagina. Voor een bepleistering van de gevel met crepi kan je prijzen aanvragen op deze pagina.

Welke factoren bepalen de prijs van de gevelwerken?

Als je een gevelrenovatie laat uitvoeren, dan zullen de prijzen afhankelijk zijn van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gekozen materialen, de totale oppervlakte van de gevel en de moeilijkheidsgraad van de werken.

? Vergunning nodig bij gevelwerken? ?

Wanneer u een gevelrenovatie wil uitvoeren zal er soms een vergunning vereist zijn. Wat de precieze regelgeving is voor jouw geplande gevelwerken? Neem hiervoor best even contact op met je gemeente vóór het uitvoeren van de werken.

OPTIE 3: Gevelreiniging als gevelrenovatie

Is uw gevel nog in goede staat maar ziet hij er vies en verouderd uit? Dan is het zeker de moeite waard om de buitenmuur schoon te maken. Het reinigen van de buitenmuur is één van de goedkoopste technieken om buitenmuren op te knappen. Na reiniging kan ook preventief de gevel worden beschermd om het binnendringen van vocht en vuil te voorkomen, zodat deze er de komende jaren als nieuw uitziet.

Het reinigen van de gevel is één van de goedkoopste technieken om je gevel te renoveren. MaisonFinie voorziet standaard een reiniging van de gevel voordat er een gevelbekleding geplaatst wordt. Dit kan de hechting beter garanderen. Indien dit niet nodig blijkt te zijn wordt dit in mindering gebracht bij de eindafrekening. Na het reinigen kan de gevel ook preventief beschermd worden tegen doorslaand vocht en vuil zodat hij er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

? Zandstralen

? Nevelstralen

? Gevelreinging met stoom

? Chemische reiniging van de gevel

Zandstralen

Zandstralen is een reinigingstechniek waarbij fijne zanddeeltjes onder hoge druk op de gevel worden geblazen. Deze korrels spoelen de vuile laag weg door het op te schuren. Zo ziet de buitenmuur er weer als nieuw uit.

Bij het reinigen van een sterk vervuilde buitengevel wordt aangeraden om zandstraal technieken toe te passen. Daarom kan deze reinigingsmethode alleen worden toegepast op buitenmuren die opgebouwd zijn uit laag poreuze materialen anders kan deze worden beschadigd door reiniging van de buitenmuur.

Nevelstralen

Nevelstralen van de gevel is eigenlijk een lichtere variant van zandstralen. Dit komt doordat er veel lagere druk wordt gebruikt om vervuiling te verwijderen. Door gebruik te maken van een lagere druk is deze methode toepasbaar op vrijwel elk type buitenmuur.

Met deze techniek voor het reinigen van buitenmuren kunnen milde tot matige vervuiling, zoals mos en verf, worden verwijderd. De buitenmuur wordt daardoor niet overbelast door water, hierdoor is er minder kans op beschadiging.

Gevelreiniging met stoom

De buitenmuur reinigen met stoom is zeer milieuvriendelijk. Er wordt alleen stoom gebruikt en de stoom wordt onder hoge druk tegen de buitenmuur geblazen. Op deze manier kan er lichte vervuiling snel worden verwijderd.

Zoals bij elke reinigingsmethode voor buitenmuren, moet volledige aandacht worden besteed aan de bestaande gevelsteen. Stoomreiniging mag niet worden toegepast op oude of broze buitenmuren omdat deze niet bestand zijn tegen temperatuurverschillen.

Chemische reiniging van de gevel

De buitenmuren kunnen ook gereinigd worden met chemische producten. Het reinigingsproduct wordt dan meestal op de buitenmuur gesproeid. Men laat dit even inwerken en daarna opnieuw afgespoeld. Daarna kan al het resterende vuil worden verwijderd.

Niet alle gevels zijn te reinigen met chemische producten; bepaalde reinigingsmiddelen kunnen ongeschikte buitenmuren beschadigen of vlekken veroorzaken. Let dus extra goed op bij het kiezen van producten!

Welke methode kiezen?

Welke reinigingsmethode het beste is voor uw buitenmuur hangt af van het type gevelbekleding en de mate van vervuiling. Er zijn altijd professionals om de situatie ter plaatse te analyseren. Op basis van een analyse, het oppervlak en de moeilijkheidsgraad van de gevel, wordt er een vrijblijvende offerte bezorgd. Ontvang hier een vrijblijvend voorstel.

? TIP: gevel beschermen / impregneren na reiniging ? 

Om de gereinigde buitenmuur langer te behouden, kunt u ervoor kiezen om na het reinigen een impregneermiddel te gebruiken. Het middel zorgt ervoor dat er minder stof aan de buitenmuur hecht. Het duurt dan langer vooraleer een volgende reiniging nodig is.

De geïmpregneerde buitenmuur heeft echter nog een ander voordeel. Ook kan door het gebruik van impregneermiddel de buitengevel beter beschermt worden tegen het binnendringen van vocht. Hou er wel rekening mee dat het gebruik van een impregneermiddel extra kosten met zich mee brengt.

Waarom gevelrenovatie met MaisonFinie?

We stellen ons graag even aan u voor. MaisonFinie is gepassioneerd door kwalitatief hoogstaande gevelbekleding, al dan niet met isolatie. Gevelbekleding kan voor zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Het assortiment van gevelbekleding varieert enorm. Dit gaat van siliconenharspleister tot meldorfer en steenstrips.

 

Waarin onderscheiden we ons?

Wij vinden het ontzettend belangrijk om onze klanten te ondersteunen bij het esthetische aspect. Daarnaast ook te informeren over de technische mogelijkheden van gevelbekleding. Daarom worden onze adviseurs regelmatig bijgeschoold op technisch en regelgevend gebied. U kunt bij MaisonFinie terecht voor professioneel advies op basis van de huidige standaarden en streefdoelen.

We bezorgen u binnen de 2 weken na plaatsbezoek een offerte. Deze offerte nemen lichten we volledig persoonlijk aan u toe.

Vink aan wat van toepassing is
Straat en huisnummer
Postcode en stad
Click or drag a file to this area to upload.